top of page

Persbericht | Trefpunt Gezond&ZO opent 10 mei deuren voor inwoners Warmenhuizen


Warmenhuizen, maandag 24 april


Warmenhuizen is binnenkort een prachtig initiatief rijker. Trefpunt Gezond&ZO opent op 10 mei haar deuren voor inwoners in Warmenhuizen. Het Trefpunt is er voor álle inwoners die prettig en zo gezond mogelijk willen leven. Inwoners kunnen bij het Trefpunt terecht voor een gratis Gezond&ZO check, informatie, advies, hulp én activiteiten. Alles op het gebied van gezond leven, meedoen, zelfstandig wonen, grip op geld, vrijwilligerswerk en hulp bij regelen van zorg en ondersteuning. Inwoners van Warmenhuizen zijn van harte welkom tijdens de feestelijke opening op:Gezond voelen. Lekker in je vel zitten. Meedoen. Grip op je eigen leven hebben. Dát wil het Trefpunt voor elke inwoner in Warmenhuizen. Met dat doel is het idee voor Trefpunt Gezond&ZO ontstaan. Wethouder Quint vertelt: ‘’Het Trefpunt is dé plek waar inwoners terecht kunnen met vragen en voor hulp. Wilt u bijvoorbeeld meer bewegen, gezonder leven of nieuwe mensen ontmoeten? Zoekt u hulp bij zaken die niet lekker lopen of wilt u zélf wat betekenen voor anderen? Het Trefpunt kent alle mogelijkheden en wijst de weg. Ook voor inwoners die thuis extra ondersteuning nodig hebben, is het Trefpunt zowel vraagbaak als regelhulp.”

Leuk programma Arco Kleimeer, Dorpsraad Warmenhuizen opent als een van de partners samen met wethouder Quint het Trefpunt: ‘’Samen maken we er een feestje van. Na de officiële opening kunnen inwoners de Gezond&ZO markt bezoeken, met aanbieders op het gebied van sport, bewegen, gezondheid, zorg, zelfstandig wonen, vrijetijdsbesteding en nog veel meer. Inwoners kunnen gezellig bijpraten met dorpsgenoten én zich alvast aanmelden voor een gratis Gezond&ZO check. We hopen dat er zoveel mogelijk inwoners komen om het Trefpunt en alle voordelen ervan te leren kennen. Ik verwacht dat het Trefpunt veel inwoners op weg kan helpen: naar een prettig en zo vitaal mogelijk leven, met minder zorg(en).’’


Aanbod in zes thema’s Het Trefpunt biedt inwoners informatie, advies, gerichte hulp én activiteiten. Het Trefpunt Gezond&ZO wijst de weg in het oerwoud van mogelijkheden én naar de juiste persoon, instantie of route. Het aanbod is verdeeld in zes thema’s: Gezond leven & Bewegen, Ontmoeten & Meedoen, Zorg & Ondersteuning, Zelfstandig wonen, Grip op geld & administratie en Anderen helpen. In het Trefpunt komt alles samen: Eén plek voor vraag en aanbod, alle organisaties onder één dak.


Aanmelden gewenst

De officiële opening is woensdag 10 mei van 15.00 - 17.30, Pastoor Willemsestraat 2, hoofdingang Angelapark te Warmenhuizen. Aanmelden in niet verplicht, maar wel gewenst: meld u aan op www.trefpuntgezondenzo.nl.


Partners Trefpunt: organisaties én inwoners Zowel inwoners uit Warmenhuizen als professionals zijn betrokken bij de ontwikkeling en organisatie van Trefpunt Gezond&ZO: van de Dorpsraad Warmenhuizen, Evean, gemeente Schagen en Huisartsenpraktijk Warmenhuizen tot Team Sportservice Noordkop, Wonen Plus Welzijn, Woonzorggroep Samen, Woonzorg Nederland en Actiz. Het Trefpunt is een concrete uitkomst van Living Lab Warmenhuizen. Daarnaast verbindt het Trefpunt andere partijen in het dorp die kunnen bijdragen aan prettig en gezonder leven in Warmenhuizen. Denk aan verenigingen, scholen, bibliotheken en bedrijven.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page