top of page

Trefpunt Gezond&ZO op Fair de Marlequi

Trefpunt Gezond&ZO stond afgelopen weekend op de fair van de Marlequi. Zaterdag lekker buiten in het zonnetje en zondag op een mooi plekje in de kas. Het doel: inwoners van Warmenhuizen en omstreken vertellen over Trefpunt Gezond&ZO, wat we doen en wat we kunnen betekenen. Het Trefpunt is een van de eerste gerealiseerde wensen van inwoners uit Warmenhuizen uit het Living Lab / Mooi Leven programma.


We hebben met veel inwoners van Warmenhuizen en omgeving kennis gemaakt en hen over Trefpunt Gezond&ZO kunnen vertellen. Er zijn prachtige gesprekken gevoerd met inwoners. Omgekeerd ontvingen wij ook goede tips van de bezoekers. Met uitnodigingen om ons verhaal ook te komen vertellen bij hún club of vereniging.


We hebben verteld waarvoor je o.a. bij ons terecht kunt:

  • Wilt u meer bewegen maar weet u niet waar u moet beginnen? Het klinkt zo makkelijk: meer bewegen. Maar soms is de drempel te hoog. Weet u niet wat bij u past? Of weet u niet welke stappen u letterlijk moet zetten? Wij denken met u mee en kunnen hierin adviseren

  • Wilt u weten hoe het er voor staat met u gezondheid? We bieden een gratis Gezond&ZO check. We meten BMI, spierkracht en bloeddruk. Maar gezondheid gaat over meer dan alleen ziek en zeer. Het gaat ook over waar u energie van krijgt. Na afloop van de test gaan we samen in gesprek over resultaten en krijgt u een advies mee.

  • Mist u een beetje reuring? Heeft u behoefte aan een praatje? Vindt u het gezellig om samen iets te ondernemen? Het Trefpunt staat voor u klaar en kan u in contact brengen met dorpsgenoten.

  • Heeft u zorg of ondersteuning nodig? Gaat de zorg voor uw huis(houden) en uzelf moeilijker? Dan kunnen we u advies geven over hulpmiddelen of ondersteuning. Er is zo veel mogelijk! Maar het is soms ook lastig te vinden wat er allemaal is, hoe het gefinancierd is en hoe u het kunt regelen. We denken met u mee en helpen u op weg. Ook als het nog goed gaat, kunt u bij ons terecht om zo lang mogelijk fit en zelfstandig te blijven

  • Zorgt u voor iemand in uw familie of buurt? Wat geweldig dat u omkijkt naar de hulpbehoevende mensen om u heen. Maar mantelzorg kan zwaar zijn. Komt u tijd of handen te kort? Er zijn veel mogelijkheden voorondersteuning.


Goed om te weten. Een bezoek is gratis en u heeft geen verwijzing nodig.


Was u niet op de fair en denkt u ‘waar hebben we het hier over?’ dan bent u van harte uitgenodigd om een keer binnen te wandelen bij Trefpunt. Op www.Trefpuntgezondenzo.nl vindt u de openingstijden. U kunt ook een afspraak maken op een tijdstip dat u past.


Tot slot speciaal onze dank aan Koos en Margit Dekker van de Marlequi voor het belangeloos beschikbaar stellen van een kraam.14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page