top of page

Thuis (blijven) wonen 

Lekker thuis wonen, dat lijkt eenvoudig. Maar dat is niet altijd het geval. Heeft u bijvoorbeeld moeite om uw huis schoon te houden? Kunt u de trap niet meer op, voelt u zich thuis erg eenzaam of niet veilig? U bent niet de enige. Bespreek het gerust met het Trefpunt. Er is meer mogelijk dan u denkt. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Moniek.

Foto thuis blijven wonen, zorg en ondersteuning, thuiszorg, mantelzorg, vrijwilligerswerk Warmenhuizen.
Onze hulp voor Moniek

Moniek's wens

“Ik woon al dertig jaar met veel plezier in ons huis, samen met mijn man. Tot hij twee jaar geleden ernstig ziek werd. Veel dingen kan hij niet meer, zoals de tuin bijhouden en schilderklusjes. Dat doe ik nu allemaal. Ook help ik hem elke avond naar bed. Ik doe dat met liefde, maar het is ook zwaar. Ik zou graag wat hulp willen en meer tijd voor mijzelf.” ​

Karin van het Trefpunt:

 “Direct een klusjesman inzetten was stap één. Ook hielpen we Moniek met het aanvragen van huishoudelijke hulp en een traplift. Dat is gelukt. Tot slot zochten we iets leuks voor haarzelf. Ons overzicht met activiteiten hielp daarbij. Moniek zit nu veel beter in haar vel.”

Dit is het resultaat:
  • Moniek heeft nu huishoudelijke hulp vanuit de Wmo voor de zware klussen. 

  • Haar man kan nu zelfstandig door het huis bewegen door advies van een ergotherapeut en aanpassingen in huis.

  • Moniek is nu lid van een wandelclub en krijgt mantelzorg- ondersteuning. Zo heeft zij wat meer tijd voor zichzelf. Dat lucht op. 

bottom of page